Mo Hayder – De behandeling

De Behandeling - Mo HayderHet verhaal
In hun huis in de wijk Brixton, Londen wordt een familie meer dood dan levend aangetroffen door de AMIT (de brigade ernstige delicten). Het echtpaar Peach is vastgebonden, mishandeld en uitgedroogd. Van hun achtjarig zoontje Rory ontbreekt elk spoor. De jonge inspecteur Jack Caffery en hoofdinspecteur Daniella Souness worden ter plaatse geroepen.

Het echtpaar Peach overleeft wonder boven wonder dit drama, hun zoontje blijft echter onvindbaar. Enkele dagen later vindt Jack Caffery uiteindelijk Rory dood boven in een boom in een park vlakbij het huis van de familie Peach. Rory wordt gevonden met een grote hap uit zijn schouder, toegebracht door een beet van de dader.

Voor Jack Caffery en Daniella Souness blijft het een raadsel wat zich heeft afgespeeld in het huis van de familie Peach. De kinderen in de omgevingen hebben het over een ‘trol’ die hen lastig valt en bekijkt, de politie heeft geen idee wat ze hiermee aan moet. Dan blijkt de verklaring van Alek Peach (vader van Rory) niet te kloppen. De vraag is op welke wijze hij betrokken is met bij het drama.

Mijn mening
Het boek ‘De behandeling’ is nog beter als het boek ‘Vogelman’, het eerste boek van Mo Hayder. Aangezien ik ‘Vogelman’ al een zeer sterke thriller vond had ik niet verwacht dat Mo Hayder dit zou kunnen evenaren of zelfs verbeteren. Het is wel aan te raden om eerst ‘Vogelman’ te lezen en daarna ‘De Behandeling’. Dit vanwege de chronologische volgorde van gebeurtenissen die betrekking hebben op Jack Caffery.

Wat het boek met name gruwelijk maakt is dat de gebeurtenissen plaatsvinden met kinderen. Je kan je nauwelijks voorstellen dat er mensen in staat zijn tot deze gruweldaden. Helaas weten we via de media dat dit wel het geval is.

Het boek is verdeelt in twee verhaallijnen, één lijn beslaat de gebeurtenissen rondom de familie Peach en de andere lijn over de zoektocht van Jack Caffery naar de waarheid over zijn broertje.

Het einde van de verhaallijn over de dader van de gruwelijkheden rondom de familie Peach is compleet onverwacht en geniaal bedacht en beschreven.

Het einde van de verhaallijn over Ewan laat je met een ongemakkelijk gevoel achter. Dit gevoel wordt versterkt met de wetenschap dat Mo Hayder geen plannen heeft om nog meer boeken met in de hoofdrol Jack Caffery te schrijven.

Dit is zonder twijfel in van de beste en spannendste thrillers die ik heb gelezen.
Bestel bij Bol.com

3 reacties » Schrijf een reactie

  1. Pingback: Dit is mijn top 20 favoriete boeken - Mijn BoekenkastMijn Boekenkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *