Paulo Coelho – De alchemist

De Alchemist - Paulho CoelhoHet verhaal
Santiago is een jonge Andalusische schaapherder, die veel van reizen houdt. Nadat hij een paar keer dezelfde droom heeft gehad over een verborgen schat, gaat hij op zoek naar de betekenis van zijn droom.

Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

Mijn mening
Tja, wat moet je over dit boekje vertellen, het is namelijk zonde om teveel hierover te vertellen, je moet het gewoon lezen. Het is een prachtig verhaal, sprookjesachtig en sfeervol verteld, maar met een hele heldere boodschap. Centraal in het verhaal staat: je leeft je eigen legende. Waarmee gezegd wordt: durf op je intuïtie te vertrouwen en sta open voor tekens, dan kom je heel veel waardevols tegen op het pad van je leven. Het boek zal je zeker stof tot nadenken geven.

Mijn advies is lees dit boek zelf, geniet van de mooie zinnen en leer je eigen lessen uit het verhaal.

2 reacties » Schrijf een reactie

  1. Pingback: Dit is mijn top 20 favoriete boeken - Mijn BoekenkastMijn Boekenkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *