Tess Franke – De inwijding

De inwijding - Tes FrankeHet verhaal
Femke Wolzak, een jonge Amsterdamse advocate, werkt op een vooraanstaand advocatenkantoor. De firma Thans, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg heeft een zekere reputatie, maar daarom is het ook ‘the place to be’. Hier kan ze als strafrechtadvocate haar hart ophalen. En wat kan haar nou gebeuren zolang zij recht van krom kan onderscheiden?
Niks.
Denkt ze…

Mijn mening
Het debuut van Tess Franke is lekker vlot geschreven, je leest er als een sneltrein door heen. Het was alweer een poos geleden dat ik een legal-thriller had gelezen en het beviel me weer erg goed.

Femke is een pittige tante die haar mannetje zeker staat in de Amsterdamse onderwereld hetgeen voor leuke, spannende situaties zorgt. Toch is het verhaal hier en daar niet altijd geloofwaardig. Ik vind dat de hoofdpersoon Femke wel erg weinig actie onderneemt wanneer één van haar beste vriendinnen gegijzeld wordt. Bovendien is het erg vreemd dat de politie het busje dat bij twee moorden op de crime-scene wordt gesignaleerd niet natrekt, waardoor Femke later in het verhaal een belangrijke troef in handen krijgt zodra zij dit wel doet. Je krijgt hiermee het gevoel dat de schrijfster geen hoge pet op heeft van de Amsterdamse politie. Het einde van het verhaal komt afgeraffeld over, er gebeurt heel veel en het is heel spannend maar het lijkt allemaal iets te haastig neergezet.

Al met al een interessant debuut en ik ben benieuwd hoe het volgende boek van Tess Franke met haar vlotte pen gaat uitpakken.

1 reactie » Schrijf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *