Kitty Sewell – IJsval

IJsval - Kitty SewellHet verhaal
In Cardiff, Wales, vindt dokter Dafydd Woodruff dat zijn werk routine is geworden. Het enige probleem in zijn leven is het verlangen van zijn vrouw Isabel naar een kind. Dan ontvangt Dafydd uit het niets een brief uit Moose Creek, een stadje in het hoge noorden van Canada. Daarin vertelt de dertienjarige Mirande Hailey dat zij zojuist van haar moeder heeft gehoord wie haar vader is, en van haar tweelingbroer: niemand anders dan Dafydd.
Een DNA-test lijkt het bewijs daarvoor. Maar Dafydd kan zich niet herinneren dat hij ooit een intieme relatie met Sheila Hailey heeft gehad. Er blijft hem geen andere keus dan de reis naar Moose Creek te maken en de waarheid te achterhalen. De toch voert hem naar de Canadese wildernis, waar hij wordt geconfronteerd met demonen uit het verleden die hij dacht achter zich te hebben gelaten…

Mijn mening
‘IJsval’ is een heerlijke avonturenroman met een spannend tintje. Ik vind Kitty Sewell erg goed in het omschrijven van sfeer, omgeving en personages. De hoofdpersonen in het verhaal worden erg goed uitgediept en omschreven en de omschrijving van de omgeving is zo levensecht dat je heerlijk opgeslokt wordt door het verhaal.

Het verhaal grijpt voortdurend terug naar de periode in het verleden toen Dafydd enige tijd doorbracht in Moose Creek om een trauma (medische misser die hij maakte) te verwerken. Deze flashbacks vinden in chronologische volgorde plaats en dat leest erg prettig, je hebt daardoor ook het gevoel steeds dichter bij de waarheid te komen, wat is er al die jaren geleden gebeurd en hoe kan het zijn dat Dafydd ervan overtuigd lijkt te zijn dat de kinderen niet van hem kunnen zijn.

Het is een heerlijk verhaal om tijdens deze winterse dagen te lezen!

1 reactie » Schrijf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *