Lisa Jackson – De zevende doodzonde

Het verhaal
Abby Chastain is een vrouw die achtervolgd wordt door pijnlijke geheimen. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een inrichting voor geesteszieken sprong.

Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou worden.
In New Orleans waart een seriemoordenaar rond. De slachtoffers worden gedood in paren – geen connectie, geen duidelijk motief, geen echte aanwijzingen. Rechercheur Reuben Montoya gaat op onderzoek uit om de dader te ontmaskeren. Zijn enige aanwijzing is Abby, de voormalige echtgenote van een van de slachtoffers. Maar is ze wel te vertrouwen? Als er opnieuw lijken worden aangetroffen in perverse, geënsceneerde situaties, wordt Montoya’s opdracht tot een wanhopige race om een moordenaar te vinden die steeds dichter bij huis toeslaat…

Mijn mening
De zevende doodzonde is mijn eerste kennismaking met Lisa Jackson en wat voor één. Het verhaal heeft direct vanaf het begin je aandacht en wordt naarmate het verhaal vordert nagelbijtend spannend. In het boek lopen verschillende verhaallijnen naast elkaar: de gebeurtenissen rondom de dood van Faith Chastain (Abby’s moeder) twintig jaar geleden, de rechercheurs die de zaak onderzoeken en het verhaal van de moordenaar. Ondanks dat je veel over de motieven en hersenspinsels van de moordenaar leest, blijf je je tot het einde van het verhaal afvragen wie de moordenaar is.

1 reactie » Schrijf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *