Mijn favorieten

Hier vind je een selectie van mijn top 20 favoriete boeken en over smaak valt niet te twisten maar mocht je toch een poging willen wagen, geef dan hier je reactie of nog beter wat zijn jou favoriete boeken?

Top 10 Thrillers

 1. Mo Hayder – De behandeling
 2. Henning Mankell – Midzomermoord
 3. Harlan Coben – No second chance (Geen tweede kans)
 4. Lisa Unger – Mooie leugens
 5. Mo Hayder – Vogelman
 6. Tess Gerritsen – Zustermoord / Verdwijn / De Zondares
 7. Loes den Hollander – Vrijdag / Zwanenzang
 8. Nick Stone – Mister Clarinet
 9. Linwood Barclay – Zonder een woord
 10. Simon de Waal – Pentito

Top 10 Literatuur/Romans

 1. Paulo Coelho – De alchemist
 2. Vonne van der Meer – Eilanden trilogie
 3. Kluun – Komt een vrouw bij de dokter
 4. Kim Moelands – Ademloos
 5. Gaia Lyn – De bezoeker
 6. Renate Dorrestein – Het duister dat ons scheidt
 7. Kuki Gallmann – Mijn Afrika
 8. Waris Dirie – Mijn Woestijn
 9. Annejet van der Zijl – Sonny Boy
 10. Michael Gill Gates – Hoe Starbucks mijn redding werd

8 reacties » Schrijf een reactie

 1. Hmm mijn favoriete boek…

  Op dit moment moet dat toch wel de Alchemist zijn. Een bijzonder boek wat je eigenlijk cadeau moet doen of krijgen. Vol mooie woorden en wijsheden. Een exemplaar om vaker te lezen en in je hart te sluiten.

 2. “Er komt een vrouw bij de dokter” is toch wel een boek dat indruk op mij gemaakt heeft. Het boek behoort tot mijn favorieten. Het is een boek dat ik niet meer weg kon leggen. Ik moest het in 1 keer uitlezen. Hetzelfde geldt voor het vervolg “De Weduwnaar”,dat is wel weer een heel ander boek, maar ook erg goed.
  Groetjes Janneke

 3. Mijn favoriete boek…
  Komt een vrouw bij de dokter staat toch zeker met stip op 1!!! Als een schrijver mij tranen in de ogen kan geven dan mag die zeker boven aan staan!
  Nu schaduwkinderen van Torey Hayden aan het lezen, ben nu op de helft maar als het boek zo doorgaat dan wordt dat een gedeelde 2de plaats! Erg knap zoals de schrijfster haar patientenverhalen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis kan verwoorden, zeker een aanrader!
  Groetjes femke

 4. 1. Komt een vrouw bij de dokter, Kluun
  2. Nieuwe Buren, Saskia Noort
  3. Lucky, Jackie Collins

  Ik weet het, het derde boek is niet erg hoogstaande literatuur maar is een echte page-turner en een boek dat je een goed gevoel geeft.

  Over nummer één moet ik waarschijnlijk niet veel zeggen, daarover is voldoende bekend. Afschuwelijk ontroerend en bij momenten verschrikkelijk grappig. Ik heb hardop gelachen en zakdoeken vol gehuild.

  Het boek van Saskia Noort is super! Ik hou van haar schrijfstijl dus ben momenteel in De Eetclub bezig en Terug naar de Kust staat ook nog op mijn lijstje.

  Andere boeken die volgen: Schaakmat van Joanne Harris, Zwanenzang van Loes den Hollander en boeken van Simone van der Vlugt en Suzanne Vermeer.

  Nederlandse schrijvers lijken nét dat ietsje meer te hebben!

  Groetjes van een Belg

  • probeer ook eens:

   Rendez-vous van Esther Verhoef

   Lokvrouw van Marianne en Theo Hoogstraten

   Geweldig!!

   Groetjes van een leesverslaafde

 5. Op nummer 1 staat voor mij toch nog steeds Kluun met Komt een vrouw bij de dokter.
  Ik ben momenteel bezig met Vrijdag van Loes de Hollander wat ook een heerlijk boek is om te lezen.

 6. Zit al een tijd over een antwoord na te denken. Het blijft toch lastig, ook omdat ik veel wisselende boeken lees (en is sommige perioden veel meer dan in andere, je kent het vast). Vanuit mijn middelbare schooltijd heeft hersenschimmen van Bernlef ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Heel puur, direct
  en confronterend.
  De afgelopen jaren heb ik veel “lichtere” boeken gelezen en staat “haar naam was sarah” van tatiana de rosney op nummer een. Heel spannend opgebouwd en emotioneel.
  Als ik moet kiezen, dan wordt het toch hersenschimmen. Het heeft in die tijd toch heel veel indruk op mij gemaakt en dat zegt eigenlijk genoeg.

  Groetjes jose

  • Dank je wel voor je reactie José. Ik heb Hersenschimmen inderdaad ook gelezen en weet dat ik daar ook heel erg van onder de indruk was. Leuk om jou ervaring te lezen.
   Ps. Als je dit stukje over jouw favoriete boek kopieert en plakt bij de prijsvraag op de homepage van de website dan maak je kans op één van de vijf maandabonnementen op Elly’s Choice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *